Salı

Çin'den makine almak


Çin Halk Cumhuriyeti'nin en büyük ihracat kalemlerinden biri makinelerdir. Birçok tüketim malının aksine, Çinli makine üreticileri temiz işler çıkarıyor. En basit makineden, en teknolojik makine parkurlarına kadar, hemen hemen her ekipman Çin'de üretilmektedir.


Birçok KOBİ ve bireysel girişimci, burdan makineyi ucuza mal edip, mal üretip ihracat bile yapmaktadır. Hatta bazıları hammaddelerini de en uygun şekilde Çinden temin etmektedir.

Gelelim makine Çinden nasıl ithal edilmelidir konusuna:

1- Mutlaka CE belgesi olmalıdır. Burda dikkat! Belgenin kaydını araştırın, sahte olabilir.

2- Üreticiden, daha önce sattıkları benzer makinelerin referanslarını isteyin. Bu müşterilerinden birkaç tanesiyle görüşün ve makinelerin performansını sorun. 2-3 senedir kullananlar, size gerçeği söyleyecektir.

3- Mutlaka yedek parça garantisi isteyin. Hatta belli zaman sonra değiştirilmesi gereken parçaları makineyle beraber isteyin, bulunsun.

4- Makine yüklenmeden, mutlaka bir deneme yapın, gelemiyorsanız yaptırın.

Bunlar olmazsa olmazlar, makine ithalatında. Makine beğenmek için Çin'deki makine fuarlarına katılmanızı tavsiye ederim. Doğru üreticileri bulmakta veya iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorsanız, firmamızın uzman danışmanları size destek vermekten mutluluk duyacaktır.

Unutmayın, her makine arıza yapabilir, en kalitelileri bile. Önemli olan, böyle bir durumla karşılaştığınızda, hızlı çözüm üretebilmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder