Salı

Çin den mal almak, sipariş vermek...

Çin den mal almak, sipariş vermek istiyorsunuz, fakat Çin e gelme şansınız yok. İşte sorun burda başlıyor: Çin e gelmeden bu iş nasıl olacak? İnternetten bulduğunuz firma gerçekten üretici mi ve daha önemlisi, güvenilir mi? Akreditif le alsanız, bir garantiniz olur mu?

Çin e gelmeden veya Çin de sizin adınıza çalışan güvenilir bir satın alma acentası olmadan, bu tür teşebbüsler çok ama çok risklidir.
Güvenli ithalat için, öncelikle bulmanız gereken, profesyonel bir çin ithalat danışmanlık şirketi olmalı. Bu şirket kesinlikle Çin de yerleşik ve kayıtlı olmalıdır. Yöneticilerinin ingilizce ve çince konuşan Türkler olması, sizin için büyük avantaj sağlayacaktır. Pekin veya Şanghay dış ticaret ateşeliklerinden, bu tür firmaların referansını alabilirsiniz.

Bu tür firmaların sizden talep edeceği ücret veya komisyon dan kaçınmayın. Uzman kişilerle çalışmak, size birçok avantaj sağlayacaktır. Hem riskiniz asgari olacak, hemde iletişimde zorluk yaşamayacaksınız. Ayrıca, herhangi bir sorunda, anında müdahale şansınız olacaktır.