Cumartesi

Çin ticaretinde başarılı olmak (1)

Ticaretle uğraşan herkes ama herkezin aklından, en az 1 defa geçmiştir:
"şu Çin den ne ithal etsem? Nasıl bu furyadan nasibimi alsam", diye. Ya da, daha cazip gelen bir fikir:
"şu Çin e ne satsam da köşeyi dönsem?"
.
Bu konuda duayenlerden bir çok tavsiye mevcut. Çin den ithalat olduğu kadar, Çin e ihracat konusu da her zaman gündemde. Herkesin ortak düşüncesi: Çin de yerleşik veya adınıza çalışan bir ekip olmadan, Çin ticaretinde başarının ancak tesadüf olacağıdır.
İster ithalatta, ister ihracatta, Çinlilerle yüzyüze görüşüp, karşılıklı güvenin sağlanıp, uzun vadeli ve verimli işbirliği amaçlanmalıdır. Fuarlara katılınmalıdır, Çinli üreticiler ziyaret ve Türkiyeye davet edilmelidir.
Dil ve kültür bariyerini aşmak ve tam anlaşılmak adına; ya çince konuşan elemanlar alacaksınız, yada bu konuda tecrübeli Türk danışmanlarla çalışacaksınız. Bunların Çin de yerleşik ve kurumsal bir yapıya sahip olmaları, size çok zaman kazandıracaktır. Çin e ayak basmanızdan itibaren, 24 saat destek imkanı sunan Hengyi Danışmanlık olarak, Çin ile olan tüm ticari ilişkilerinizde, profesyonel hizmet verebilen ender firmalardan biriyiz. Doğru üretici ve alıcıların tespit edilmesinden, distribütörlük anlaşmalarına kadar birçok çözümler üretebilmekteyiz.
Kısaca o kadar iddalıyız ki: siz vizenizi ve biletinizi alın, gerisini bize bırakın diyebiliyoruz. Nerde kalacam, ne yiyeceğim veya nasıl anlaşılacam diye düşünmenize gerek kalmadan, bırakın Çin gezinizi biz organize edelim.
Bir daha ki bölümde, sizlere bu organizasyonlardan örnekler sunacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder