Cumartesi

Çin den elektronik eşya ithalatı

Çin'den elektronik eşya ithalatının prosedürü:

Elektronik eşyanın ithalatını yapabilmek için Sanayi ve Ticaret Bakanlığından bakım onarım ve servis garanti belgesine sahip olmak gereklidir.

Türkiye'ye ithal edeceğiniz bütün elektronik ürünler ilgili listelerde yer aliyorsa CE belgesine sahip olmalıdır. CE belgesine sahip olsa da, bir ürünün CE standartlarında olup olmadığının tesbiti için TSE'ye gönderilmesi mümkündür.

2. el elektronik eşyanın ithalatı yasaktır.

Elektronik ürünler gümrük vergisinden ya muaf ya da çok düsük oranlarda vergi vardır. Fakat % 18 KDV, ve varsa ÖTV ödenir.

Garanti Belgesi:
Herhangi bir ürüne garanti belgesi verebilmeniz için Sanayi Bakanlığından Bakım Onarım ve Servis Garantisi Belgesi alınması gerekmektedir. Bu belge için gerekli ve daha önce alınması gereken bir başka belge de yine aynı Bakanlıktan temin edilen Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesidir. Bu belge için değişik bölgelerde yetkili servislerle anlaşma gereklidir. Sürecin ayrıntıları ilgili tebliğlerde ayrıntılı olarak yazılıdır. İki belgenin de başvurusu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunmasi Genel Müdürlügüne yapılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için:http://www.sanayi.gov.tr/webEdit/gozlem.aspx?sayfaNo=267 Ayrıca, gerekirse telekomünikasyon kurumundan alınan Onay Belgesi prosedürleri için:http://www.tk.gov.tr/tds/

Ayrıca cin-ithalat.com adresinden 12 adımda Çin den ithalat ve 10 Altın Kural sayfalarımızı da incelemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder