Pazartesi

Şanghay Expo'daki Türk pavyonumuz, popülerlikte ilk 10'a girdi


Şanghay World Expo'daki Türk pavyonumuz, popülerlikte ilk 10'a girdi.

Çin'in Şanghay şehrinde düzenlenen 2010 Dünya Fuarı'ndaki (Expo) Türkiye Pavyonu, popülerlikte ilk 10'a girerken, şu ana kadar 88 bin 888 ziyaretçi topladı.

Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy, dün kapanışta ziyaretçi sayısının 52 bin 700'ü bulduğunu, bugün ise bu sayının 90 bin olmasını beklediklerini söyledi. Özsoy, Türkiye pavyonunu ziyaret eden 88 bin 888'inci kişiye ödül verdiklerini kaydetti. 8 sayısı Çin'de en uğurlu sayı olarak biliniyor. Türkiye pavyonu Direktörü Suat Tunç ise, Türkiye pavyonunun popülerlikte ilk 10'a girdiğini dile getirdi.

Bu arada dün akşam Türkiye Pavyonu'nun kültürel faaliyetleri kapsamında Expo'nun Avrupa Meydanı'nda Zeynep Tanbay Dans Projesi sunumu yapıldı. Büyük ilgi toplayan bu gösteriyi Türkiye'nin Şanghay Başkonsolosu Murat Ülkü ve İzmir Valisi Cahit Kıraç da izledi.

Özsoy, bugünden başlayarak 3 gün boyunca her akşam yerel saatle 20:30'da, Zeynep Tanbay Dans Grubu'nun 14 bölüm ve 20 danstan oluşan ARAZ isimli modern dans-bale gösterilerinin yapılacağı aktardı.

Dondurma kuyruğunda yüzlerce ziyaretçi bekliyor

Büyükelçi Özsoy, Türkiye pavyonundaki Türk dondurması için 300 kişinin sırada beklediğini, Türk restoranında da aynı durum yaşandığını ifade ederek, bu kadar ilgi beklemediklerini dile getirdi. Özsoy, ebru ile hat sanatçısının gelememesi nedeniyle bu sunumları yapamadıklarını da belirtti.

5,6 kilometrekarelik bir alanda tüm dünyanın görülebileceğini kaydeden Büyükelçi Özsoy, herkesin, tarihteki bu en büyük Expo'ya gelip görmesini isteyerek, Türkiye'den de turlar beklediklerini sözlerine ekledi.

Şanghay Expo'daki Türk pavyonu "Daha iyi şehir daha iyi yaşam" adlı fuar teması için tasarlandı. Türk pavyonu, dış ve iç dizaynıyla fuara gelmesi beklenen 70 milyon kişinin dikkatlerini üzerine çekecek. Türkiye pavyonunu fuar süresince 7 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türk pavyonunda Türkiye'nin Çin ile ilgili tarihi ortaklığı simgeleri, tarihi İpek Yolu, Şanghay-İstanbul şehirlerinin kardeşliği, gölge oyunları, Selçuklu mimari motifleri, 360 derecelik ekranda uygarlıkların Anadolu'dan Batıya geçişi ve geleceğe yönelik ulaşım ağları, iş görüşmelerinin yapılacağı bir merkez ile Türk dondurması ve mutfağından sunumlar yer alıyor.

1 Mayıs'ta kapılarını açan söz konusu fuar 184 gün sürecek. Fuarı günde ortalama 400 ile 800 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

(Kaynak:CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder