Cumartesi

Çinli Araba Üreticileri Birer Birer Türkiyeye Yatırım Kararı Alıyor


ANLAŞMAYA VARILDI

İzmir’e gelen Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Haima, üç gün süren temaslarının sonucunda MGY Otomotiv ile anlaşmaya vardı.

Çin’nin üçüncü büyük otomotiv firması olan DFM’nin distribütörlüğünü yapan MGY Otomotiv, Çin’in bir başka büyük otomotiv üreticisi olan Haima ile anlaştı. Türkiye’ye gelen heyetin içinde Henan eyaleti Vali Yardımcısı Mr.Wang Wenchao ile birlikte DFM ve Haima başkanları da yer aldı. Heyet Türkiye’de yatırım kararı alarak İzmir şehrini hem yatırım için hem de Zhengzhou şehrine kardeş şehir yapma isteğini bildirdi. Haima Başkanı Jing Zhu, firmanın Genel Müdürü Qin Quanquan başkanlığında bir heyeti 15 Mayısta Türkiye’ye gönderdi. Üç gün İzmir’de incelemeler yapan Genel Müdür Qin Quanquan, MGY Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı M.Gökhan Yeşilkaya ile hem İzmir’de otomotiv yatırımı hem de Haima’nın Türkiye Distribütörlüğü konusunda el sıkıştı. Haima ve MGY Otomotoiv yetkilileri İzmir’de Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da ziyaret etti.

Çardak: Yatırım hızla başlayacak

Haima’nın üç yetkilisinin Türkiye’ye ziyaretinin önemli olduğunu söyleyen MGY Otomotiv Genel Müdürü Ömer Çardak, “Haima’nın Türkiye’ye gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Her iki firma çalışmalarını hızlandırarak yatırım ve tanıtım çalışmasına kısa süre içerisinde başlayacak” diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder