Salı

En çok zengin Çinli Pekin'de yaşıyor

Araştırma kuruluşu Hurun'un raporuna göre, Pekin'de 143 bin yuan milyoneri, 8 bin de yuan milyarderi yaşıyor. Ülkenin ekonomi merkezi olarak kabul edilen Şanghay'da ise milyoner sayısı 116 bin, milyarder sayısı 7 bin.

Raporda, Pekin'de ''yeni aristokratlar'' olarak nitelenen kesimin hayat standardını sağlamak için gereken mülkiyet, araba ve diğer lüks eşyalara sahip olmanın maliyetinin 87 milyon yuanı (12,8 milyon ABD Doları) bulduğuna işaret edildi.

Bu kesimin genellikle şehir dışındaki değeri 24 milyon yuanı (3,5 milyon ABD Doları) olan 400 metrekare genişliğindeki villalarda yaşadığı ve şehir merkezlerindeki lüks ofislerde çalıştığı belirtilen raporda, ''yeni aristokratların'' daha çok sanat eserlerine yatırım yaptığı ve piyano çalma dersi için yılda 50 bin yuan (7 bin 350 ABD Doları) harcadığı ifade edildi.

Çin'de 10 milyon yuandan (1,47 milyon ABD Doları) fazla serveti olan 825 bin kişi, 100 milyon yuanden (14,7 milyon ABD Doları) fazla serveti olan 51 bin kişi bulunuyor.

Not: Pekin'de daha fazla zenginin olması, merkezi hükumetin, dolayısıyla üstdüzey bürokratların orada olmasından kaynaklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder