Salı

Çin'den b2b mal alacaklara tavsiyeler

Bir çok girişimci, küçük çapta da olsa, tek başına mal almaktadır. Tek başına derken, hiçbir profesyonel destek almadan. Ben burda daha çok b2b sitelerden tanıştıkları sözde üreticilerden sipariş verenleri uyarmak istiyorum. Zaten bilindiği üzeri, bir çoğu tuzağa düşüp, paralarını kaptırmıştır. Bir kısmına da ya alakasız, yada bozuk mal gelmiştir.

Çin'den genellikle elektronik eşya talep edildiği için, bunu baz alarak tavsiyelerde bulunmak istiyorum:

1- öncelikle çinli firmanın güvenirliliğini kontrol edin. Web sitelerinin kayıt bilgilerinden başlayabilirsiniz. whois.com dan sitenin kaç yıllık olduğu, domain nin ne kadarlık kiralandığı ve herşeyden önemlisi, sitelerindeki iletişim bilgileri ile uyuşuyor mu?

2- bütün çinli tedarikçiler, üretici olduklarını iddaa ederler. Sitelerinde 6-7 çeşitten fazla ürün varsa, bu ihtimal daha da düşer. Üreticilerin %80 i Guangdong eyaletindedir.

3- msn veya trade manager gibi programlarda yazıştığınızda dikkatli olun. Çoğu Çinli tercüme programları kullanır. İyi anlaşıldığınızdan emin olun!

4- ödemeleri kişisel hesaplara yapmayın, mutlaka şirketlerinin banka hesabı olsun ve yazılı sözleşme yapın!

5- yüksek miktarlı alımlarda, hatalı mal oranını hesaba katın ve % olarak sözleşmede sınırlayın!

Bu saydığım 5 madde bile size %50 daha az risk demektir. Umarım dikkate alınır ve her zaman olduğu gibi, iş işten geçtikten sonra, bize mailler gelmez. Yeni girişimcilere blogum daki diğer yazılarımı da okumalarını tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder