Cumartesi

Çin'in Dış Ticareti Yeniden Yükseliş Trendinde



Küresel mali krizden olumsuz etkilenen Çin'in dış ticareti tekrar canlanmaya başladı ve ticaret hacmi 2 trilyon doları geçti.

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Fu Zhiying, ülkenin güçlü ekonomik büyümesi için ticaret hacminin artmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi. Çin'in dış ticareti geçen yıl Ekim ayından itibaren üst üste 5 ay düşüş göstermişti. Ancak ticaret hacmi bu yılın Mart ayından itibaren artmaya başlamış ve üst üste beş ay artış kaydetti. Çin'in Temmuz ayında dış ticaret hacmi Haziran ayına oranla % 10 artarak 200,2 milyar dolar oldu.

Son artışlara rağmen dış ticaretteki artış hızı önceki yılara oranla düştü. Açıklanan son verilere göre, 2009'un ilk 7 ayındaki dış ticaret hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre % 20 oranında azalarak 1.14 trilyon dolar gerçekleşti. Çin'in en büyük ticaret ortakları Avrupa Birliği (AB), ABD ve Japonya'nın sıralaması değişmedi.

Mali gelir Temmuz’da 97 milyar oldu

Bu arada Çin'in mali gelirlerinin Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine oranla % 10,2 artarak 669,59 milyar yuan (97.96 milyar dolar) oldu. İlk 7 aydaki mali gelir de geçen yılın ilk 7 ayına oranla % 0,5 azalarak 4.067 trilyon yuan (yaklaşık 600 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

(Kaynak: Cihan)

Salı

En çok zengin Çinli Pekin'de yaşıyor

Araştırma kuruluşu Hurun'un raporuna göre, Pekin'de 143 bin yuan milyoneri, 8 bin de yuan milyarderi yaşıyor. Ülkenin ekonomi merkezi olarak kabul edilen Şanghay'da ise milyoner sayısı 116 bin, milyarder sayısı 7 bin.

Raporda, Pekin'de ''yeni aristokratlar'' olarak nitelenen kesimin hayat standardını sağlamak için gereken mülkiyet, araba ve diğer lüks eşyalara sahip olmanın maliyetinin 87 milyon yuanı (12,8 milyon ABD Doları) bulduğuna işaret edildi.

Bu kesimin genellikle şehir dışındaki değeri 24 milyon yuanı (3,5 milyon ABD Doları) olan 400 metrekare genişliğindeki villalarda yaşadığı ve şehir merkezlerindeki lüks ofislerde çalıştığı belirtilen raporda, ''yeni aristokratların'' daha çok sanat eserlerine yatırım yaptığı ve piyano çalma dersi için yılda 50 bin yuan (7 bin 350 ABD Doları) harcadığı ifade edildi.

Çin'de 10 milyon yuandan (1,47 milyon ABD Doları) fazla serveti olan 825 bin kişi, 100 milyon yuanden (14,7 milyon ABD Doları) fazla serveti olan 51 bin kişi bulunuyor.

Not: Pekin'de daha fazla zenginin olması, merkezi hükumetin, dolayısıyla üstdüzey bürokratların orada olmasından kaynaklanıyor.

106'ıncı Kanton fuarına az kaldı



Çin'nin en büyük fuarı olan ve Guangzhou şehrinde düzenlenen geleneksel Kanton fuarına 2 ay kaldı. Bu fuara Türkiye'den ziyaretçi olarak katılmak isteyenler, artık yavaş yavaş hazırlıklara başlamalı.

Öncelikle, Kanton fuarının hangi etabına katılacağınıza karar vermelisiniz. Buradan programı görebilirsiniz.

Pasaport ve Çin vizesi hazırsa, uçak biletinizi alabilirsiniz. Varış havaalanı olarak, Guangzhou veya Hongkong havaalanı arasında tercih yapma imkanınız mevcut.

İlk defa gelecekler, hotellerini acenta aracılığı ile seçebilirler veya internetten kendileri bulabilirler. Kanton fuarı zamanı, Guangzhou'daki hoteller çok pahalı. Foshan, Dongguan veya Shenzhen şehirlerin'deki hoteller çok daha uygun.

Gelelim, yanınızda neler getirmelisiniz konusuna:
* Bol bol kartvizit
* Fotograf makinesi
* Yemek konusunda sıkıntı çekmemek için, kahvaltılık (vakuum paketli olmalı, yoksa girişte el koyabilirler)
* Fuar giriş kartı için vesikalık resim
* İthal etmek istediğiniz ürünün numuneleri

Fuar için, tercüman-rehber'e ihtiyacınız olacak. İngilizce bilseniz de, çoğu üreticiyle yine de anlaşamayabilirsiniz. 100-150 dolara tercümanlık yapan Türk öğrenciler mevcut. Profesyonel destek 250 dolardan başlar, günlük.

Ben ve ekibim, 4 yıldan beri olduğu gibi, yine bölgede olacağız. Herhangi bir sıkıntı durumunda, bize sitemizdeki direkt hat'tan ulaşabilirsiniz.

Çin ve Kanton fuarı gezinizin, sorunsuz geçmesi dileğiyle...

Pazar

Çin'de üst düzey yönetici rüşvet almaktan idam edilidi



Şinhua ajansının haberine göre, Yüksek Halk Mahkemesi yaptığı açıklamada, "Capital Airports Holding Company"nin (CAH) eski yöneticisi Li Peyying'in, rüşvet almak ve zimmetine para geçirmek suçlarından ötürü Şandong eyaletinin Jinan şehrinde idam edildiğini doğruladı.

Mahkeme yetkilileri, Li'nin idamının karar verildikten bir ay sonra uygulandığını bildirdi.

CAH'de, Genel Müdürlük görevinde de bulunan 60 yaşındaki Li'nin, 26,61 milyon yuan (yaklaşık 5,8 milyon TL) rüşvet almak ve 82,5 milyon yuan (yaklaşık 17,9 milyon TL) parayı zimmetine geçirmekten suçlu bulunduğu kaydedildi.

Davanın ardından Li, bir üst mahkemeye davayı temyiz etmesine rağmen, mahkeme dosyayı inceleyerek onadı.

CAH, Çin'in, Sivil Havacılık Kurumuna bağlı en büyük kamu teşekkülü. 9 eyalette 30 havaalanına sahip kurumda, 38 bin kişi çalışıyor.

Not: Yolsuzluğun önüne geçmek için, işte böyle caydırıcı cezalar uygulanmalı !

Cuma

Dünya'daki en değerli 4 şirketin 3’ü Çinli !

The Economist dergisi, son sayısında 29 Temmuz itibariyle piyasa kapitalizasyonu açısından “Dünyanın en değerli 12 şirketi” listesi yayımladı. Listenin başında ise Çin Halk Cumhuriyeti’nin PetroChina kuruluşu bulunuyor.

PetroChina, piyasa değerinde önceki yıla göre yüzde 46.8 düşmesine rağmen listedeki birinci sırayı korudu. Bu arada, en değerli dört şirketin üçünün, Çin’e ait olması da dikkat çekti. Listede, PetroChina’nın ardından ABD’li petrol devi Exxon Mobil 2’nci, Çinli ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) 3’üncü, China Mobile ise 4’üncü sırada yer aldı. ABD’li yazılım devi Microsoft’un 5’inci olduğu listede, ABD’li perakende zinciri Wal-Mart 6’ncı, Çinli China Construction Bank 7’nci, ABD’li Johnson & Johnson 8’inci, ABD’li Procter & Gamble 9’uncu, Hollanda-İngiltere ortaklığı Royal Ducht Shell 10’uncu, İngiliz HSBC 11’inci ve Brezilyalı petrol şirketi Petrobras 12’nci olarak sıralandı.

Pazartesi

Reishi, Çin'den kansere karşı ve kemoterapi etkilerini azaltmada doğal çözüm



Bu yazımda, sizlere mucizevi bir Çin ilacından bahsetmek istiyorum.Bazılarınız mutlaka, Reishi mantarını duymuş veya okumuştur. Kırmızı veya Ling Zhi (Ganoderma lucidum) diye de adlandırılan bu mantar, birçok hastalığı tedavide kullanılmaktadır. Ayrıca, takviye ve hastalıkları önleyeci fonksiyonları da bulunmaktadır.

Türkiye piyasasında, genelde çay olarak içmek için, tozu yada kurutulmuş olarak satılmaktadır. Ki, bu ürünler sadece %10-15 etki maddesi içermektedir.

Oysa benim bahsettiğim ilaç, Çin Reishi mantarının, %100 öz yağıdır! Dolayısıyla etkisi de en az 10 kattır. Softgel kapsüldür, herhangi bir işlem gerektirmez.

Bu yazıyı gönül rahatlığı ile hazırlayışım ise, yakınım olan ve kemoterapi gören 2 kişinin, bu ilaç sayesinde, KT’nin zararlı etkilerinden korunup, iyileşme yolunda belirli ve umut verici sonuçlar almalarıdır.

Kendim ise, bu ilacı koruma ve gıda takviyesi olarak, günlük 1 kapsül olarak almaktayım. Daha az ve daha rahat uyku, ilk faydası oldu. İş stresimi büyük ölçüde azalttı ve kendimi çok daha enerjik hissediyorum. Ayrıca 2 ayda 6 kilo verdim ve ideal kiloma kavuştum.

İnanılmaz ama gerçek!

Çin’li üreticisi ise, ziyaret ettiğim ve yakından tanıdığım, Çin’nin sayılı doğal ilaç üreticilerinden, 999 Enterprise Group’tur.

Bu ilaç henüz Türkiye piyasına sunulmamıştır, fakat Çin'li üretici distribütörlük verme eğilimindedir. İlgilenenlere önemle duyurulur.Şahıs olarak bu ilaca ihtiyacı olanlarda, bizimle irtibata geçebilirler.Teknik dökuman, İngilizce olarak mevcuttur. Ciddi müteşebbüslere severek sunulur.

Tüm hastalara acil şifa ve geçmis olsun dileklerimle!